Futás 40 felett – kifejezetten Hölgyeknek

A futás minden korosztálynak tökéletes mozgásforma. És egyre több nő kezd futni 40 felett – ilyenkor már van időd elszabadulni a gyerekek mellett, van energiád magadra és bizony a tested már nem olyan feszes, mint a főiskolás években.

 

Vágj bele

A futás koncentrációt igényel, ez az összeszedettség a karrierednek is jót tesz. Mindenki más depresszióval küzd és elkezd rohamosan hízni, Te viszont a csúcson érzed magad. A rendszeres futás növeli a kreativitást, amit kamatoztathatsz a munkád során is, és szívóssá tesz, ami segít érvényesülni az üzleti életben. Az első 5 km teljesítése hihetetlen önbizalmat fog adni!

 

Maradj higgadt az őrült világban

A futás megnyugtat. Lehet, hogy épp túl vagy egy váláson, egyedül neveled a kamasz gyerekeidet, a munkahelyeden egyre nagyobbak az elvárások, de a futás olyan minőségi időt jelent magaddal, amikor elmélyülhetsz a gondolataidban, és megoldást találhatsz a problémáidra.

 

Szedd össze magad

Sok nő érzi úgy negyven felett, hogy a teste cserben hagyja. Már nem olyan feszes, nem olyan hajlékony, mint korábban, és megjelenik a térd- vagy derékfájdalom. Habár ebben a korban a test hajlamosabb a sérülésekre, nincs miért aggódni. Szánj időt a bemelegítésre, nyújtásra és regenerálódásra, és a tested meghálálja.

 

Figyelj a tányérodra

A futás kiváló mozgás, ha fogyni vágysz, vagy csak meg akarod tartani korábbi formádat. A negyvenes nők nagyon elfoglaltak – munka, gyerek, háztartás, barátok – mind sok időt és odafigyelést igényel. A futást bármikor beillesztheted a napi rutinodba, nincs időhöz kötve. Ha mindezt kiegészíted néha súlyzós edzéssel és rendszeresen, helyesen táplálkozol, a tested könnyedén karban tarthatod. Nem kell salátaleveleken élned, keress olyan recepteket, amit a család is szívesen megeszik, így nem kell többfélét főznöd.

 

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre, ha kedvet kaptál a futáshoz, nézd meg a dobozainkat itt-> https://rajtcsomag.hu/termek/