Akció!

ÉLÉSKAMRA KELTES ÉLMÉNY UNIVERZÁLIS SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK (GLUTÉNMENTES, PALEO, CUKORMENTES)

543 Ft

A Keltes élmény lisztkeverékkel a keltes sütemények kedvelőinek szeretnénk kedveskedni. Sikerült megalkotni egy olyan, ízében harmonikus és semleges, állagában a hagyományos (búzalisztből készült) kelt tésztás élményt nyújtó alaplisztet, amit fantáziánk szerint igazíthatunk a reform életmódunkhoz. Élesztő nélkül készíthetünk finom és gyors keltes süteményt.

  • CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
  • ALACSONY ZSÍRTARTALOM
  • MAGAS ROSTTARTALOM

Tömeg: 300 g

Keltes állagú, gyúrható, nyújtható, jól kezelhető tészta. Mennyei finom natúr ízvilág, semmi szokványos paleos mellékíz… Képzelj el egy sós vagy édes kelt sütit és váltsd valóra ezzel a lisztkeverékkel!

Elfogyott

Kategória:

Leírás

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

Mit készíthetünk belőle?
Minden kedvenc sós vagy édes finom, puha keltes sütit, kenyeret, péksütit könnyedén megvalósíthatsz ezzel a sokoldalú alapanyaggal. Diétás konyhák alaplisztje.

Kinek ajánljuk?
A Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánjuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.

A régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők belőle.

Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást.

Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt a fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulin rezisztensek is fogyaszthatják.

A belőle készült sütemények másnap is finomak és puhák.

Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, jó minőségű, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet.

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, zsirtalanított maglisztek keveréke (arany lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszliszt)  , élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)

Allergén anyagok vastagon szedve.

SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges.
A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is  megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők.

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk, citromsav nélkül.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá mandulalisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:

Energia kJ 1081.8
Energia kcal 261,6
zsír 2,9 g
amelyből telített zsírsavak 1,4 g
szénhidrát 49,6 g
amelyből cukrok 1,2 g
fehérje 8 g

 

0 g
rost 25,2 g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Csomagolás szerinti ALAPRECEPT  javaslat

Készíthető belőle édesen kakaós csiga, különféle töltött párna, bukta, kalács. Sósan kenyér, zsemle, pizzás csiga, hússal töltött párnácskák, stb, amit csak fantáziánk kitalál.
Hozzávalók:

  • 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 M-es tojás (kb. 155 g)
  • 20 ml friss citromlé
  • 130 ml víz
  • 25 g lágy kókuszzsír
  • 40 g kristályos édesítő (eritit, xilit, gliin stb) vagy sós tésztához 5 g só

Elkészítés sós vagy édes alaptészta: 3 M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 20 ml friss citromlével, 130 ml langyos vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.) vagy 5 g sóval és adj hozzá 200 g lisztet. Keverd legalább 3 percig. Majd pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen a végleges sűrűséghez. Szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen forgasd át, majd alul-felül lisztezve 30*25 cm-es lappá nyújtsd ki, ha töltött süteményt, csigákat, batyut, buktát készítenél. Oszd 6 részre, ha kiflit, zsemlét formáznál, vagy a tészta egészéből készíts 25 cm hosszúra nyújtott kenyeret.

Átlagos sütési idők: aprósütik, zsemlék, csigák, stb.: alsó-felső sütésen 200 fokon 20 perc, 180 fokon 15 perc (saját sütőnktől függően több-kevesebb is lehet). Kenyeret 200 fokon 50 perc alatt süssünk belőle.

TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Keltes élmény tojásmentes édes tészta:
Hozzávalók:

  • 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
  • 230 ml víz
  • 20 ml friss citromlé
  • 40 g lágy kókuszzsír
  • 5 g foszfátmentes sütőpor
  • 40 g eritrit (vagy diéta szerinti édesítő)

A fenti hozzávalókat dolgozd ki alaposan. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit. Alkoss belőle kedved szerint.

Keltes élmény tojásmentes sós alaprecept:
Hozzávalók:

  • 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
  • 230 ml víz
  • 20 ml friss citromlé
  • 40 g lágy kókuszzsír
  • 7 g só
  • 5 g foszfátmentes sütőpor

A fenti hozzávalókat dolgozd ki alaposan. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit. Alkoss belőle kedved szerint.